Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt – Roden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt
Westerbaan 2 9301AW
Roden

Praktijknieuws

  Wandelgroep ‘Walk & Talk’

Wij zijn Kyra en Anouk en willen mensen graag in beweging krijgen.

Elke donderdag om 10.00 uur maken wij een wandeling in de natuur van Roden met mensen die graag meer willen bewegen om minder last te krijgen van hun chronische aandoeningen zoals astma/COPD, diabetes, hoge bloeddruk, overgewicht, maar zonder deze aandoeningen mag u natuurlijk ook meelopen.

Ons doel is om mensen te laten ervaren dat wandelen kan leiden tot meer energie, verbetering van uw conditie, afvallen, minder stress, medicatie vermindering, kortom:  een gezondere leefstijl.

Naast alle gezondheidsvoordelen vinden wij het plezier in bewegen ook heel belangrijk. Wij worden allebei erg blij van wandelen en willen dit graag met jullie delen.

 

Heeft u belangstelling of vragen?

Bel of mail naar de praktijk: 0505019133 info@huisartsroden.nl


Nieuw gezicht!

Onze POH-GGZ Cobie van der Meer is psychiatrisch verpleegkundige. Als u last heeft van spanningen of psychische klachten kan ze met u in kaart brengen wat er precies aan de hand is. Ze is goed op de hoogte welke behandelmogelijkheden er zijn. Zo mogelijk begeleidt ze u zelf of verwijst ze u naar de juiste hulpverlener.. Bespreek eerst uw klachten met de huisarts, hij of zij kan u verwijzen naar Cobie. Zij houdt spreekuur in de praktijk op de dinsdag en woensdagmorgen

————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Praktijkondersteuner Jeugd

Hallo, even voorstellen:

Mijn naam is Nadia Hoefnagel en ik ben vanaf 1 Juni verbonden aan de huisartsenpraktijk als Praktijk Ondersteuner Jeugd en Gezin (POH -Jeugd).

U kunt door de huisarts worden doorverwezen naar mij voor:

  • Psychische, psychiatrische en psychosociale problemen.
  • Ondersteuning bij opvoed en opgroeivragen en/ of problematiek.
  • Systeemproblematiek die van invloed is op de kinderen en/ of jongere(n)

Veel jongeren praten liever niet over psychische problemen. Toch is je verhaal met iemand delen vaak de eerste stap naar de oplossing. Als je problemen of vervelende gevoelens gaat opkroppen, krijg je er vaak steeds meer last van. Erover praten met iemand die je vertrouwt zoals een vriend of vriendin, leraar of je ouders lucht op. In sommige gevallen is hulp uit je omgeving niet genoeg. Je kunt dan de hulp van een praktijkondersteuner inschakelen.

De Praktijkondersteuner Jeugd, ziet kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar en hun ouders/ verzorgers.  En ouders van het jonge kind die vragen hebben over de leeftijd van 0 t/m 4 jaar .

Wat ik bied is:

-Verheldering van de hulpvraag die betrekking heeft op het psychisch welzijn van jeugdigen tot 18 jaar, denk aan opvoeding, gedrag, ontwikkelingsproblematiek/ fase problematiek. Problemen rondom scheiding.

-Korte behandelingen, oplossingsgericht en normaliserend.

-Doorverwijzen naar gespecialiseerde hulpverlening indien nodig.

-Met betrekking tot leerproblematiek; hier is eerst de school voor verantwoordelijk. Wel kan de POH jeugd meedenken met ouders, kind en school welke mogelijkheden er zijn.

Wanneer jullie in overleg met de huisarts besluiten dat er een afspraak nodig is neemt de huisarts contact met mij op. Daarna zal ik contact met jullie opnemen om een eerste afspraak te plannen.

 

Wellicht tot ziens!

Groet Nadia Hoefnagel

POH Jeugd vanuit de Toegang, Gemeente Noordenveld