Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt – Roden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt
Westerbaan 2 9301AW
Roden

Praktijknieuws

____________________________________________________

Bewegen na kanker en andere aandoeningen

Als u kanker, een infarct of een andere heftige gebeurtenis heeft meegemaakt is het soms lastig om de draad weer op te pakken. Veel mensen hebben soms nog last van de ziekte of van de behandeling. Denk aan vermoeidheid, somberheid of angst. Uit onderzoek blijkt dat meer bewegen goed kan helpen bij deze klachten.

Wij bieden een programma dat u hiermee kan helpen.

 

Wat houdt het programma in?

U krijgt 6 gesprekken met de praktijkondersteuner. Zij geeft hulp om meer te bewegen bij uw dagelijkse activiteiten zoals wandelen, fietsen, tuinieren, werk of huishouden.

In overleg met u wordt bepaald hoeveel meer u zou willen bewegen en hoe u dit zou willen doen. Denk bijvoorbeeld aan wandelen met uw hond, op de fiets naar de supermarkt in plaats van met de auto, of vaker de trap nemen in plaats van de lift.

Het is belangrijk dat het activiteiten zijn die u makkelijk kunt uitvoeren en vooral ook dat u het leuk vindt om te doen!

Ook krijgt u van ons een stappenteller te leen om bij te houden hoeveel u beweegt. In totaal duurt het traject 9 maanden.

Kortom, weer vertrouwen krijgen in jezelf!

 

Heeft u vragen of wilt u meedoen met dit programma neem dan contact op met Kyra Struik-Smits, onze praktijkondersteuner en leefstijlcoach. Zij zal u ook begeleiden in dit programma.

U kunt haar bereiken via poh@huisartsroden.nl of bellen met de praktijk: 050-5019133 voor een terugbelafspraak.

 

 

___________________________________________________________________________________

Sinds 1 januari 2024 is de praktijk weer open voor nieuwe inschrijvingen!

Het inschrijfformulier vindt u hier. Vergeet hierbij niet uw BSN nummer aan ons door te geven.

___________________________________________________________________________________________________________________

Ooglidcorrectie

Dokter Steenhuisen heeft zich toegelegd op ooglidcorrecties van de bovenste oogleden. Dit is een ingreep die door een huisarts met de nodige chirurgische ervaring en onder de juiste omstandigheden goed kan worden uitgevoerd. Dokter Steenhuisen is opgeleid door één van de plastisch specialisten van het Martini Ziekenhuis.

De ingreep is bedoeld voor mensen met een ooglidprobleem, waarbij het verhelpen van de klachten op de voorgrond staat, met daarbij tevens  -uiteraard- aandacht voor een goed cosmetisch resultaat.

Voorbeelden van fysieke klachten zijn hoofdpijn, zwaar aanvoelende oogleden en een beperkt gezichtsveld. Wij hechten aan een persoonlijke benadering waarbij we goed ‘oog’ willen hebben voor de klachten en wensen van de patiënt, met ook aandacht voor vrees en vragen die mensen bijna altijd bij deze ingreep hebben.

Meer informatie

__________________________________________________________________________________________

Griep- en pneumokokkenvaccinatie

De vaccinatierondes zijn weer achter de rug. Heeft u wel recht op een vaccin, maar heeft u deze nog niet gehad? Plan dan een afspraak in bij de assistente. Dit is nog zinvol tot april 2024.

__________________________________________________________________________________________

Praktijkuitje

Donderdag 15 juni 2023 zijn we even lekker wezen uitwaaien op Schiermonnikoog. We kunnen weer met frisse moed verder!

__________________________________________________________________________________________________________________