Ooglidcorrecties – Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt – Roden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt
Westerbaan 2 9301AW
Roden

Ooglidcorrecties

NB leest u deze informatie a.u.b. door vóór u op de afspraak komt voor intake.

 

Dokter Steenhuisen heeft zich gespecialiseerd in ooglidcorrecties van de bovenste oogleden. Dit is een ingreep die door een huisarts met de nodige chirurgische ervaring en onder de juiste omstandigheden goed kan worden uitgevoerd. Dokter Steenhuisen is opgeleid door één van de plastisch specialisten van het Martini Ziekenhuis.

De ingreep is bedoeld voor mensen met een ooglidprobleem, waarbij het verhelpen van de klachten op de voorgrond staat, met daarbij tevens aandacht voor een goed cosmetisch resultaat.

Voorbeelden van fysieke klachten zijn hoofdpijn, zwaar aanvoelende oogleden en een beperkt gezichtsveld. Wij vinden persoonlijke benadering belangrijk, waarbij we goed ‘oog’ willen hebben voor de klachten en wensen van de patiënt, met ook aandacht voor angst en vragen die mensen bijna altijd bij deze ingreep hebben.

Intakegesprek

Voor de ingreep plannen we eerst een vrijblijvend en kosteloos persoonlijk gesprek met dr. Steenhuisen.  Tijdens dit gesprek wordt de ingreep en wat u kunt verwachten besproken.

Kosten

De prijs van een bovenooglidcorrectie is €600, uiteraard voor beide ogen. Als u na het intakegesprek besluit de operatie te laten plaatsvinden, krijgt u een factuur. Deze dient vooraf aan de ingreep betaald te worden.

De kosten worden niet vergoed door de verzekeraar. U zult misschien gehoord hebben dat ooglidcorrecties weer worden vergoed vanuit de basisverzekering, maar dit is meestal ‘onder voorwaarden’. Die zijn in het algemeen dat de oogleden tot halverwege de pupil moeten hangen bij geopende ogen. De meeste mensen willen hier niet op wachten. U zou hierover contact kunnen opnemen met uw verzekeraar. U kunt ook hiervoor – vrijblijvend en kosteloos – bij ons afspreken voor beoordeling en advies.

Onderoogleden

Bij de onderoogleden is er vaak sprake van verslapt spier- en vetweefsel wat een probleem kan geven in de vorm van wallen onder de ogen.

De dunne huid van het ooglid geneest meestal snel en goed. De operatie wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg van het Martini Ziekenhuis. Hij komt hiervoor bij ons op de praktijk. Samen met dokter Steenhuisen en één van de assistentes: Minke, Karyn of Kyra, zullen we zorgen voor een perfect resultaat. De controles en het verwijderen van de hechtingen worden op de praktijk gedaan.

De kosten van een onderooglid correctie zijn €1600,-, alles inclusief.

Verdere informatie over de operatie is gelijk aan die van de ooglidcorrectie bovenzijde.

Behandeldag

Ooglidcorrecties doen we wekelijks, op woensdagmiddag, donderdagmiddag of vrijdagmiddag.
Voor meer informatie klik hier