Niet verschijnen zonder bericht – Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt – Roden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt
Westerbaan 2 9301AW
Roden

Niet verschijnen zonder bericht

 Het komt helaas steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts of praktijkmedewerkers verschijnen. Met ingang van 1 juli 2023 zullen wij daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een ‘no-show’ tarief invoeren.

Waarom een ‘no-show’ tarief?

Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Wat moet u doen als u niet op een afspraak kunt komen? Meldt dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) bij de assistente. De afspraak wordt afgemeld en u kunt veelal direct een nieuwe afspraak maken. Er wordt dan natuurlijk ook géén ‘no-show’ tarief berekend.

Hoeveel bedraagt het ‘no-show’ tarief?

We zullen een tarief van €17,50 bij een enkel consult (huisarts of assistente) en €35,- bij een dubbel consult (huisarts of POH) in rekening brengen.

Let op: Deze rekening wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe werkt het?

U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per post thuis of per e-mail. Indien de rekening niet is betaald, dan verzoeken wij u vriendelijk het bedrag contant aan de praktijkbalie af te rekenen, vóórdat een volgende afspraak door kan gaan.