Niet nakomen van uw afspraak – Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt – Roden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt
Westerbaan 2 9301AW
Roden

Niet nakomen van uw afspraak

Indien u een afspraak heeft gemaakt met een arts , een praktijkverpleegkundige of assistente en deze afspraak kan niet doorgaan dan willen we dat graag weten!

U kunt dan tot 24 uur voor de gemaakte afspraak contact opnemen met de assistente. Zij zal samen met u een eventuele nieuwe afspraak met u inplannen.

Wij vragen dit omdat wij het plekje dat vrijkomt in de agenda, aan een andere patiënt kunnen geven.

Indien u te laat verschijnt voor uw afspraak (langer dan 10 minuten) dan zal de assistente met de betreffende huisarts of praktijkverpleegkundige overleggen of de afspraak door kan gaan. In de meeste gevallen zal dit niet het geval zijn en zal er een nieuwe afspraak moeten worden gemaakt.

Als u een afspraak bent vergeten na te komen dan is dat vanzelfsprekend heel vervelend. Voor u maar ook voor ons. Wij hebben kostbare tijd gereserveerd voor u en hadden in deze tijd graag een andere patiënt geholpen. Om de kosten te kunnen dekken, werken wij met een ‘no-show’ tarief.

Waarom een ‘no-show’ tarief?

Steeds méér mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen.

Hoeveel bedraagt het ‘no-show’ tarief?

We zullen een tarief van €17,50 bij een enkel consult (huisarts of assistente) en €35,- bij een dubbel consult (huisarts of POH) in rekening brengen.

Let op: Deze rekening wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe werkt het?

U ontvangt de rekening per post thuis of per e-mail. U kunt deze via uw eigen bank betalen door middel van een overschrijving. Wanneer de rekening niet is betaald, dan verzoeken wij u vriendelijk het bedrag contant aan de praktijkbalie af te rekenen, vóórdat een volgende afspraak door kan gaan.