Bewegen na kanker of andere aandoeningen – Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt – Roden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt
Westerbaan 2 9301AW
Roden

Bewegen na kanker of andere aandoeningen

Als u kanker, een infarct of een andere heftige gebeurtenis heeft meegemaakt is het soms lastig om de draad weer op te pakken. Veel mensen hebben soms nog last van de ziekte of van de behandeling. Denk aan vermoeidheid, somberheid of angst. Uit onderzoek blijkt dat meer bewegen goed kan helpen bij deze klachten.

Wij bieden een programma dat u hiermee kan helpen.

 

Wat houdt het programma in?

U krijgt 6 gesprekken met de praktijkondersteuner. Zij geeft hulp om meer te bewegen bij uw dagelijkse activiteiten zoals wandelen, fietsen, tuinieren, werk of huishouden.

In overleg met u wordt bepaald hoeveel meer u zou willen bewegen en hoe u dit zou willen doen. Denk bijvoorbeeld aan wandelen met uw hond, op de fiets naar de supermarkt in plaats van met de auto, of vaker de trap nemen in plaats van de lift.

Het is belangrijk dat het activiteiten zijn die u makkelijk kunt uitvoeren en vooral ook dat u het leuk vindt om te doen!

Ook krijgt u van ons een stappenteller te leen om bij te houden hoeveel u beweegt. In totaal duurt het traject 9 maanden.

 

Kortom, weer vertrouwen krijgen in jezelf!

 

Heeft u vragen of wilt u meedoen met dit programma neem dan contact op met Kyra Struik-Smits, onze praktijkondersteuner en leefstijlcoach. Zij zal u ook begeleiden in dit programma.

U kunt haar bereiken via poh@huisartsroden.nl of bellen met de praktijk: 050-5019133 voor een terugbelafspraak.