POH Jeugd. Even voorstellen – Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt – Roden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt
Westerbaan 2 9301AW
Roden

Terug naar overzicht

POH Jeugd. Even voorstellen

Praktijkondersteuner Jeugd

Hallo, even voorstellen:

Mijn naam is Nadia Hoefnagel en ik ben vanaf 1 Juni verbonden aan de huisartsenpraktijk als Praktijk Ondersteuner Jeugd en Gezin (POH -Jeugd).

U kunt door de huisarts worden doorverwezen naar mij voor:

  • Psychische, psychiatrische en psychosociale problemen.
  • Ondersteuning bij opvoed en opgroeivragen en/ of problematiek.
  • Systeemproblematiek die van invloed is op de kinderen en/ of jongere(n)

Veel jongeren praten liever niet over psychische problemen. Toch is je verhaal met iemand delen vaak de eerste stap naar de oplossing. Als je problemen of vervelende gevoelens gaat opkroppen, krijg je er vaak steeds meer last van. Erover praten met iemand die je vertrouwt zoals een vriend of vriendin, leraar of je ouders lucht op. In sommige gevallen is hulp uit je omgeving niet genoeg. Je kunt dan de hulp van een praktijkondersteuner inschakelen.

De Praktijkondersteuner Jeugd, ziet kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar en hun ouders/ verzorgers.  En ouders van het jonge kind die vragen hebben over de leeftijd van 0 t/m 4 jaar .

Wat ik bied is:

-Verheldering van de hulpvraag die betrekking heeft op het psychisch welzijn van jeugdigen tot 18 jaar, denk aan opvoeding, gedrag, ontwikkelingsproblematiek/ fase problematiek. Problemen rondom scheiding.

-Korte behandelingen, oplossingsgericht en normaliserend.

-Doorverwijzen naar gespecialiseerde hulpverlening indien nodig.

-Met betrekking tot leerproblematiek; hier is eerst de school voor verantwoordelijk. Wel kan de POH jeugd meedenken met ouders, kind en school welke mogelijkheden er zijn.

Wanneer jullie in overleg met de huisarts besluiten dat er een afspraak nodig is neemt de huisarts contact met mij op. Daarna zal ik contact met jullie opnemen om een eerste afspraak te plannen.

 

Wellicht tot ziens!

Groet Nadia Hoefnagel

POH Jeugd vanuit de Toegang, Gemeente Noordenveld

Publicatiedatum: 03-06-2021