Coronavirus en vaccinatie – Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt – Roden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt
Westerbaan 2 9301AW
Roden

Coronavirus en vaccinatie

Stand van zaken coronavirus, bijgewerkt op 28-03-2022:

In onze praktijk geldt de anderhalve-meter-regel en het mondkapje wordt aangeraden. Graag ook uw handen desinfecteren bij binnenkomst. Dit houden wij aan omdat er kwetsbare patiënten in de wachtkamer kunnen zitten en om de zorgmedewerkers te beschermen tegen uitval.

Heeft u klachten die kunnen passen bij corona en wilt u het spreekuur bezoeken, doe dan een zelftest in neus- èn keelholte voor u komt. Bij een positieve test neemt u telefonisch contact op met de assistente.

 

Gezondheidsraad adviseert voor bepaalde mensen 2e boostervaccinatie

De Gezondheidsraad heeft in een advies aangegeven dat zij een tweede boostervaccinatie voor alle volwassenen niet nodig acht. De Gezondheidsraad adviseert om de meest kwetsbare volwassenen wel een tweede boostervaccinatie aan te bieden. Het gaat om:

  • mensen van 70 jaar en ouder;
  • bewoners van verpleeghuizen;
  • volwassenen met syndroom van Down;
  • en volwassenen met een ernstige immuunstoornis

De uitvoering hiervan is in handen van de GGD.

 

Vaccinatiebewijs/bewijs van negatieve test/bewijs doorgemaakte Covid:

https://spoedtest.nl/coronatest-groningen-damsterdiep/

 Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Op coronavaccinatie.nl heeft de Rijksoverheid een pagina gemaakt over des- en misinformatie, die ingaat op onderwerpen waar vragen over zijn en experts aan het woord laat.

Indien u vragen hebt, dan kunt u kijken naar een animatie die bewust maakt van de hoeveelheid aan informatie over vaccineren en het belang van je goed laten informeren om de eigen mening te vormen. Ook zijn er blogs, bijvoorbeeld over Speuren naar bijwerkingen van vaccinsWaarom een 2e prik geen overbodige luxe is en Snel ontwikkelde vaccins veilig?

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.