Coronavirus en vaccinatie – Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt – Roden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt
Westerbaan 2 9301AW
Roden

Coronavirus en vaccinatie

Stand van zaken coronavaccinatie, bijgewerkt op 08-10-2021:

Vanaf 25 september worden de coronamaatregelen versoepelt. In onze praktijk blijft de anderhalve-meter-regel van kracht. Dit omdat er mogelijk toch besmettelijke ofwel kwetsbare mensen in de wachtkamer kunnen zitten. Het mondkapje is niet verplicht, maar mag uiteraard wel.

3e vaccinatie voor bepaalde mensen met afweerstoornis:

Een deel van de patiënten met een ernstige afweerstoornis kan met een derde vaccinatie een betere bescherming tegen het coronavirus krijgen. Het gaat om mensen die na twee vaccinaties nog niet goed beschermd zijn tegen corona. Het gaat uitsluitend om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist. Deze patiënten worden vanaf oktober door de specialist uitgenodigd voor vaccinatie bij de GGD.

 Vaccinatiebewijs/bewijs van negatieve test/bewijs doorgemaakte Covid:

Per 1 juli kan de website/app van de Rijksoverheid worden gebruikt om een bewijs van volledige vaccinatie, een bewijs van een negatieve test en/of het bewijs van een doorgemaakte Covid te krijgen.  Het gaat hierbij om de ‘Corona-Check’ app. Heeft u geen mobiele telefoon dan kunt u een papieren variant regelen via www.coronacheck.nl/print.

Neem voor technische vragen contact op met de helpdesk van CoronaCheck. Deze is bereikbaar van maandag tot en met zondag 08.00 – 20.00 uur: 

 

 Voor mensen die in verband met het doormaken van Corona maar 1 vaccin hebben gehad: 

In de CoronaCheck-app verdwijnt de positieve coronatestuitslag na 180 dagen. Heeft u uw vaccin via onze praktijk gekregen, dan kunnen wij een correctie maken waardoor u naderhand toch een QR-code kan aanmaken. U kunt ons hiervoor benaderen. Heeft u uw vaccin via de GGD gekregen, dan kunt u de GGD hiervoor benaderen.

 

Testen:

Een corona-zelf-test is alléén geschikt voor preventief onderzoek bij mensen ZONDER klachten (voor bijvoorbeeld een bezoek aan een evenement). Bij (lichte) klachten dient u ten alle tijde een afspraak te maken voor een PCR-test via de GGD, ook na vaccinatie.

 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Op coronavaccinatie.nl heeft de Rijksoverheid een pagina gemaakt over des- en misinformatie, die ingaat op onderwerpen waar vragen over zijn en experts aan het woord laat.

Indien u vragen hebt, dan kunt u kijken naar een animatie die bewust maakt van de hoeveelheid aan informatie over vaccineren en het belang van je goed laten informeren om de eigen mening te vormen. Ook zijn er blogs, bijvoorbeeld over Speuren naar bijwerkingen van vaccinsWaarom een 2e prik geen overbodige luxe is en Snel ontwikkelde vaccins veilig?

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.