Coronavirus en vaccinatie – Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt – Roden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt
Westerbaan 2 9301AW
Roden

Coronavirus en vaccinatie

Stand van zaken coronavirus, bijgewerkt op 04-10-2022:

Heeft u klachten die kunnen passen bij corona èn is het nodig het spreekuur te bezoeken, doe dan een zelftest in neus- èn keelholte voor u komt. Bij een positieve test neemt u telefonisch contact op met de assistente.

Graag uw handen desinfecteren bij binnenkomst.

Najaar 2022:

Voor ouderen vanaf 60 jaar en medische risicogroepen, mensen die bij SARS-CoV-2-infectie een verhoogd risico lopen op ernstige ziekte en sterfte, is het van belang, dit najaar, een herhaalprik te halen. Voor de mensen met een medische indicatie volgt de uitnodiging van de GGD tussen 4 en 15 oktober.

Ook mensen met het syndroom van Down, mensen met morbide obesitas (BMI > 40) en zwangeren hebben een medische indicatie. Omdat de laatste twee groepen niet altijd in beeld zijn bij de huisarts, mogen zij zich bij de huisarts melden om voorrang te kunnen krijgen bij het vaccineren.

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Op coronavaccinatie.nl heeft de Rijksoverheid een pagina gemaakt over des- en misinformatie, die ingaat op onderwerpen waar vragen over zijn en experts aan het woord laat.

Indien u vragen hebt, dan kunt u kijken naar een animatie die bewust maakt van de hoeveelheid aan informatie over vaccineren en het belang van je goed laten informeren om de eigen mening te vormen. Ook zijn er blogs, bijvoorbeeld over Speuren naar bijwerkingen van vaccinsWaarom een 2e prik geen overbodige luxe is en Snel ontwikkelde vaccins veilig?

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.