Coronavirus en vaccinatie – Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt – Roden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt
Westerbaan 2 9301AW
Roden

Coronavirus en vaccinatie

Stand van zaken coronavaccinatie, bijgewerkt op 07-07-2021:

Mensen die één prik van AstraZeneca hebben gehad, krijgen de keuze of zij voor de tweede prik weer AstraZeneca willen of het vaccin van Pfizer. Mensen die de voorkeur geven aan een tweede prik met Pfizer, kunnen vanaf 16 juli de GGD bellen om een afspraak te plannen. Die kunnen dan op zijn vroegst eind juli plaatsvinden. Alle anderen kunnen de geplande afspraak voor vaccinatie door de huisarts gewoon laten staan.

Vaccinatie-uitnodigingen voor 12 t/m 17-jarigen

Alle kinderen van 12 jaar en ouder krijgen op korte termijn een uitnodiging voor een coronavaccin via de GGD.

 Vaccinatiebewijs/bewijs van negatieve test/bewijs doorgemaakte Covid:

Per 1 juli kan de website/app van de Rijksoverheid worden gebruikt om een bewijs van volledige vaccinatie, een bewijs van een negatieve test en/of het bewijs van een doorgemaakte Covid te krijgen.  Het gaat hierbij om de ‘Corona-Check’ app. Heeft u geen mobiele telefoon dan kunt u een papieren variant regelen via www.coronacheck.nl/print.

Neem voor technische vragen contact op met de helpdesk van CoronaCheck. Deze is bereikbaar van maandag tot en met zondag 08.00 – 20.00 uur: 

Testen:

Een corona-zelf-test is alléén geschikt voor preventief onderzoek bij mensen ZONDER klachten. Bij (lichte) klachten dient u ten alle tijde een afspraak te maken voor een test via de GGD, ook na vaccinatie.

 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

 

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.