Coronavirus en vaccinatie – Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt – Roden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Steenhuisen & Van Mastrigt
Westerbaan 2 9301AW
Roden

Coronavirus en vaccinatie

Stand van zaken coronavirus, bijgewerkt op 14-01-2022:

In onze praktijk geldt de anderhalve-meter-regel en het mondkapje is verplicht. Graag ook uw handen desinfecteren bij binnenkomst.

Heeft u hevige klachten die kunnen passen bij corona en wilt u hiermee het spreekuur bezoeken, overleg dan met de assistente. U kunt zich voorstellen dat in onze praktijk erg kwetsbare mensen aanwezig kunnen zijn. Tevens willen wij, als zorgverleners, graag inzetbaar blijven om de patiëntenzorg te kunnen blijven continueren. Daarom vragen wij u een PCR test te doen voorafgaand aan het bezoeken van de praktijk. Bij lichte klachten dient u een zelftest te doen. Bij lichte klachten hoeft u het spreekuur niet te bezoeken, op thuisarts.nl vind u informatie over wat u zelf kunt doen en wanneer u wel contact op dient te nemen.

In geval van spoed, dat wil zeggen dat u corona gerelateerde klachten hebt èn u heeft klachten hebt die niet kunnen wachten tot u de uitslag van de test hebt (doorgaans 26 uur), belt u dan voor overleg.

Allergische reactie op het eerste vaccin en nu niet volledig gevaccineerd??

U kunt zich dan door de huisarts laten doorverwijzen naar een allergoloog. Zij kijken dan of het nog mogelijk is u veilig volledig te vaccineren.

 Vaccinatiebewijs/bewijs van negatieve test/bewijs doorgemaakte Covid:

Per 1 juli kan de website/app van de Rijksoverheid worden gebruikt om een bewijs van volledige vaccinatie, een bewijs van een negatieve test en/of het bewijs van een doorgemaakte Covid te krijgen.  Het gaat hierbij om de ‘Corona-Check’ app. Heeft u geen mobiele telefoon dan kunt u een papieren variant regelen via www.coronacheck.nl/print.

Neem voor technische vragen contact op met de helpdesk van CoronaCheck. Deze is bereikbaar van maandag tot en met zondag 08.00 – 20.00 uur: 

 Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Op coronavaccinatie.nl heeft de Rijksoverheid een pagina gemaakt over des- en misinformatie, die ingaat op onderwerpen waar vragen over zijn en experts aan het woord laat.

Indien u vragen hebt, dan kunt u kijken naar een animatie die bewust maakt van de hoeveelheid aan informatie over vaccineren en het belang van je goed laten informeren om de eigen mening te vormen. Ook zijn er blogs, bijvoorbeeld over Speuren naar bijwerkingen van vaccinsWaarom een 2e prik geen overbodige luxe is en Snel ontwikkelde vaccins veilig?

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.